KBT Örebro

Krisstöd vid allvarlig händelse

Vi tillhandahåller psykologiskt krisstöd vid allvarlig händelse till företag i hela Örebro län samt i kommunerna Västerås och Norrköping samt vissa där till angränsande områden. Man kan få krisstöd på vår mottagning i Örebro men vid akuta händelser kommer vi oftast till den plats där behovet finns, exempelvis på en arbetsplats eller besök hemma hos er personal när sådant behov finns. Vid besök hemma hos er personal måste även representant från arbetsgivaren vara med. Tjänsten psykologiskt krisstöd vid allvarlig händelse kan enbart beställas av företag.

Parterapi

Vad är allvarlig händelse?

För att definiera vad som avses med allvarlig händelse återges nedan några exempel, vilket alltså inte är en fullständig lista utan bara några exempel på vad som klassas som allvarlig händelse.

Några exempel

Svår olycka på arbetsplats

Rån/överfall av personal

Dödsfall

Beredskap dygnet runt

Det finns beredskap dygnet runt för att kunna ge krisstöd. Under helger, kvällar och nattetid kan vår jour öppna upp mottagningen för att ta emot där eller åka till den plats där hjälpen behövs. På detta sätt kan vi göra en akut insats och där efter i förekommande fall ge en planerad hjälp.

Det är viktigt att personer som varit med om en svår händelse snabbt får hjälp. När vi kommer ut på en plats där det finns flera personer i behov av krisstöd görs en bedömning av hjälpbehovet. Även den som tillsynes är mindre berörd av till exempel en svår olycka kan något senare hamna i chock och drabbas av panikångest som kan få stor påverkan över tid.

Vid behov av hjälp

Enbart företag kan beställa tjänsten Krisstöd vid allvarlig händelse. Under dagtid på vardagar ringer du i första hand vårt telefonnummer 019-180000. Utanför våra ordinarie öppettider kontaktar du istället vår jour. För att kontakta vår jour klicka här.
Om ni tecknat beredskapsavtal använder ni det särskilda telefonnumret ni tilldelats.