Terapi online

Såväl enskilda samtal som parterapier kan ske online. Samtalen går till på exakt samma sätt som vid besök på vår mottagning. Du kan själv välja om du vill använda videosamtal eller bara prata genom vanligt telefonsamtal, även om videosamtal rekommenderas. Parterapi kan däremot enbart ske genom videosamtal. Terapi som sker via videosamtal har visat sig lika effektivt som samtal genom besök på mottagning.

Terapi online även kvällstid

En del blir lite frågande till att ha terapisamtal online men efter ett första samtal brukar det kännas helt ok, till och med riktigt smidigt och bra. Man sparar tiden att gå till och från mottagningen och får dessutom tillgång till tider under kvällstid. Du kan ansluta från valfri enhet vilket gör att du exempelvis kan sitta hemma eller på jobbet med datorn eller med mobilen i bilen om du är på språng.
Hos oss växlar du inte mellan olika personal. Om du varit på fysiskt besök på mottagningen tidigare så är det samma person du träffar i samtalet online.

Så här fungerar det

Vi rekommenderar att man använder videosamtal men du kan självklart också välja vanligt telefonsamtal. Du kan meddela oss det i förhand men det går också bra att som inloggad i det digitala samtalsrummet i en meddelandefunktion skriva att man vill bli uppringd på sin telefon så kommer samtalet där istället utan att videosamtalet startar. I samband med att tiden bokas får du ett mail eller sms med kort information inför första samtalet. Du får även en unik länk som tar dig direkt till ett digitalt samtalsrum. När du kommit in i samtalsrummet finns hela tiden tydlig information hur du ska göra för att starta videosamtalet etc. Från att du klickar på länken lotsas du fram till att starta samtalet.

Du kan redan på förhand, långt innan bokad tid, klicka på länken eftersom den kan användas flera gånger. Du kan då se hur smidigt man ansluter och bekanta dig med funktionerna. Du behöver inte ladda ner något program och det går bra att använda såväl dator som mobil oavsett modell. Vi använder högupplöst kamera och har bra ljudupptagning. Den du träffar sitter inte vid något skrivbord utan samtalet sker från vanligt terapirum för att du ska känna dig bekant med miljön, precis som vid besök hos oss. Inte heller samtalet skiljer sig något åt jämfört med fysiskt besök. Upplägget är alltså exakt det samma som vid besök hos oss. Om du mot förmodan skulle uppleva problem med att ansluta till det digitala terapirummet kommer du få hjälp med det.

Boka videosamtal

Har du frågor eller vill boka samtal online kontaktar du oss via e-post: info@terapikliniken.se