Såväl enskilda samtal som parterapier kan ske online. Samtalen går till på exakt samma sätt som vid besök på vår mottagning. Det går också att växla mellan fysiskt besök på mottagningen och onlinesamtal. Du kan själv välja om du vill använda videosamtal eller bara prata genom vanligt telefonsamtal, även om videosamtal rekommenderas. Terapi som sker via videosamtal har visat sig lika effektivt som samtal genom besök på mottagning.

kbt online

Terapi online även kvällstid

En del blir lite frågande till att ha terapisamtal online men efter ett första samtal brukar det kännas helt ok, till och med riktigt smidigt och bra. Man sparar tiden att gå till och från mottagningen och får dessutom tillgång till tider under kvällstid. Du väljer själv från gång till annan om du vill ha samtalet online eller komma till mottagningen. Du träffar alltid samma person oavsett om du kommer till oss eller om terapin sker online. Det ger dig en hög flexibilitet eftersom du alltid kan ha kontinuitet i terapin.

Så går det till

Du bokar ditt samtal genom att maila oss och anger att du vill ha samtalet online. Vi rekommenderar att man använder videosamtal men du kan självklart också välja vanligt telefonsamtal. I samband med att tiden bokas får du ett mail med kort information inför första samtalet. Du får även en unik länk som tar dig direkt till ett digitalt samtalsrum. Du kan redan på förhand använda länken eftersom den kan användas flera gånger, så du ser hur smidigt man ansluter. Du behöver inte ladda ner något program och det går bra att använda såväl dator som mobil oavsett modell.

Vi använder högupplöst kamera och har bra ljudupptagning. Den du träffar sitter inte vid något skrivbord utan samtalet sker från vanligt terapirum för att du ska känna dig bekant med miljön, precis som vid besök hos oss. Inte heller samtalet skiljer sig något åt jämfört med fysiskt besök. Upplägget är alltså exakt det samma som vid besök hos oss.

Om du mot förmodan skulle uppleva problem med att ansluta till det digitala terapirummet kommer du få hjälp med det.

Boka tid

Eftersom vi behöver din e-postadress för att skicka information inför första mötet är det en fördel om du mailar oss för att boka tid. Ange att du vill ha samtalet online.